Neem drie kommetjes en bestrijk ze met olie. Drapeer daarin plakjes gerookte zalm.
Neem een glas en doe daarin plastiekfolie, bestrijk met olie. Breek hierin een ei en kruid met peper en zout. Knoop de plastiekfolie voorzichtig dicht, zodat je een zakje voor het ei hebt. Herhaal 2x. Leg de zakjes met de eieren 3 minuten in water tegen het kookpunt aan om ze te pocheren.
Haal het vruchtvlees uit de avocado's en doe in een diep bord. Voeg de plattekaas, het sap van de limoen en peper en zout toe en pureer.
Haal de gepocheerde eieren uit de zakjes en leg op de gerookte zalm. Schep hierop de avocadopuree. Snij 3 cirkels uit de toasts, ter grootte van de kommetjes en leg ze bovenop de avocadopuree.
Keer de kommetjes voorzichtig om. Werk af met fijngesneden peterselie en peper.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.