Gratin met wortel en pastinaak, kippengehakt en aardappel

30 MIN
2 personen
Gratin met wortel en pastinaak, kippengehakt en aardappel

De winter in een ovenschotel brengen? Kunnen we! Ontdek deze zalige combinatie van wortelgroenten, tijm en kippengehakt onder een dakje van gratinaardappelen. Lekkere kost van hier, waar je het hele gezin mee zal plezieren. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 4 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 2 takjes tijm
  • 300 g kippengehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 brikje lichte room
  • 40 g gratinkaas
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en snij in fijne plakjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de plakjes 5 minuten. Giet af, laat uitlekken en dep droog.
  3. Schil de wortelen en pastinaak en snij in fijne stukjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de wortel, pastinaak en tijm toe. Laat 1 minuut stoven en voeg dan per persoon 2 eetlepels water toe. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuten pruttelen tot het water verdampt is.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een aparte pan en bak het gehakt. Kruid met peper en zout.
  5. Pers de knoflook. Meng de lichte room met de geperste knoflook en kruid met peper en zout. Vet een ovenschaal in met boter. Schik de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes dakpansgewijs in de schaal. Verdeel hierover het gehakt en dan de gestoofde groenten. Giet hierover de helft van het roommengsel. Schik hierop dakpansgewijs de rest van de aardappelplakjes. Giet hierover de rest van het roommengsel en strooi er de gratinkaas over. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven en tenslotte nog 3-4 minuten onder de grill voor een goudbruin korstje en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 881.18 kcal
Koolhydraten 64.54 g
waarvan suikers 15.76 g
Vet 45.87 g
waarvan verzadigd 17.99 g
Proteïnen 44.97 g
Vezels 16.95 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin