Ovenschotel met broccoli en kippengehakt

40 MIN
2 personen
Ovenschotel met broccoli en kippengehakt

Kip, broccoli en amandelschilfers, het is een heerlijke combinatie! Proef het vooral zelf in deze originele laagjesschotel met krokant gebakken kippengehakt, romige aardappelpuree met daarin heerlijke broccoliroosjes, afgewerkt met parmezaan en amandelschilfers.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • 300 g kippengehakt
  • 2 el amandelschilfers
  • 30 g parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Snij de broccoli in roosjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de broccoliroosjes beetgaar in 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de ui fijn. Verhit de olijfolie in een pan en bak het kippengehakt samen met de ui gedurende 7-8 minuten.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  5. Schep het gehakt in een ovenschaal. Schep daarbovenop de aardappelpuree, strijk mooi uit. Duw hierin de gekookte broccoliroosjes. Strooi er de amandelschilfers en parmezaan over en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel nog 3 minuten onder de grill zodat de amandelen en parmezaan bruin kleuren en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 793.78 kcal
Koolhydraten 57.43 g
waarvan suikers 10.96 g
Vet 35.2 g
waarvan verzadigd 12.32 g
Proteïnen 53.47 g
Vezels 18.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin