Ovenschotel met broccoli en kippengehakt

40 MIN
2 personen
Ovenschotel met broccoli en kippengehakt

Kip, broccoli en amandelschilfers, het is een heerlijke combinatie! Proef het vooral zelf in deze originele laagjesschotel met krokant gebakken kippengehakt, romige aardappelpuree met daarin heerlijke broccoliroosjes, afgewerkt met parmezaan en amandelschilfers.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • 300 g kippengehakt
  • 2 el amandelschilfers
  • 30 g parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Snij de broccoli in roosjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de broccoliroosjes beetgaar in 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de ui fijn. Verhit de olijfolie in een pan en bak het kippengehakt samen met de ui gedurende 7-8 minuten.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  5. Schep het gehakt in een ovenschaal. Schep daarbovenop de aardappelpuree, strijk mooi uit. Duw hierin de gekookte broccoliroosjes. Strooi er de amandelschilfers en parmezaan over en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel nog 3 minuten onder de grill zodat de amandelen en parmezaan bruin kleuren en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 786.58 kcal
Koolhydraten 56.21 g
waarvan suikers 9.74 g
Vet 35.16 g
waarvan verzadigd 12.3 g
Proteïnen 53.23 g
Vezels 18.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin