Kip met broccoli in een romige saus met geroosterde aardappelen

25 MIN
2 personen
Kip met broccoli in een romige saus met geroosterde aardappelen

Heerlijk comfort food voor op een koude dag: gebakken kipfilets met broccoli in een romig sausje met wat mosterd bij. Past heerlijk bij de geroosterde aardappelen. Een (bijna) éénpansgerecht waar het hele gezin van zal smullen!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kipfilet
  • 1 brikje lichte room
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 2 kl mosterd
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Snij de broccoli in kleine roosjes. Pers de knoflook.
  3. Smelt de boter in een grote antikleefpan. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Bak ze goudbruin, 2 minuten per kant op hoog vuur. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Voeg de knoflook toe aan de pan en roerbak 1 minuut. Voeg dan de room, per persoon 50 milliliter water en de mosterd toe. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon bij en roer goed om. Leg de kipfilets en de broccoliroosjes in de saus en zet een deksel op de pan. Laat 8 minuten garen op een zacht vuur. Proef of de broccoli gaar is en kruid met peper en zout.
  5. Serveer de kip met de broccoli en de geroosterde aardappelen. Werk af met de romige saus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 729.85 kcal
Koolhydraten 44.36 g
waarvan suikers 7.15 g
Vet 37.26 g
waarvan verzadigd 15.22 g
Proteïnen 48.81 g
Vezels 14.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin