Graantjessalade met broccolini en gegrilde kip

20 MIN
4 personen
Graantjessalade met broccolini en gegrilde kip

Broccolini of bimi is een kruising tussen broccoli en een Chinese koolsoort. Verfijnd en herkenbaar aan zijn lange steel. Wij serveren deze in een graantjessalade vergezeld van een gegrild stukje kippenfilet en een dressing op basis van yoghurt en basilicum. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 200 g tarwegranen, Elby
  • 400 g broccolini
  • 1 bussel radijs
  • 1 bosje basilicum
  • 1 potje yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de graantjes gaar in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
  2. Kook de broccolini beetgaar in gezouten water.
  3. Snij de radijzen in dunne plakjes. Doe de yoghurt en basilicum in een blender en mix tot een dressing. Kruid met peper en zout.
  4. Snij de kip overlangs in 2. Bestrijk de filets met olijfolie en kruid met peper en zout. Grill ze in een grillpan en snij in reepjes.
  5. Meng de radijzen en broccolini door de graantjessalade. Schik er de reepjes gegrilde kip bovenop, overgiet met de dressing en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 431.49 kcal
Koolhydraten 33.35 g
waarvan suikers 3.4 g
Vet 11.15 g
waarvan verzadigd 2.12 g
Proteïnen 44.99 g
Vezels 8.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin