Gegrilde kip en lente-ui met romescosaus en gebakken aardappelen

40 MIN
2 personen
Gegrilde kip en lente-ui met romescosaus en gebakken aardappelen

Romescosaus is een saus uit Catalonië die geserveerd wordt bij gegrilde calçots, dat is een lokale kleine preisoort. Het werkt ook prima bij lente-ui! De saus is op basis van gegrilde paprika en amandelpoeder. Nog een stukje gegrilde kipfilet en gebakken patatjes erbij en genieten maar!

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 6 lente-uitjes
  • 2 kipfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el amandelpoeder
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 2 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de grill van de oven voor. Snij elke rode paprika in 8 stukken en verwijder de zaadjes. Leg ze naast elkaar op een ovenrooster, met de schil naar boven. Zet ze 20 minuten onder de grill, tot de schil zwartgeblakerd is.
  2. Snij de aardappelen in gelijke blokjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de aardappelen toe. Laat 10 à 11 minuten koken. Verwijder ondertussen het buitenste laagje van de lente-uitjes en snij het donkerste groene stuk weg. Hou dat bij voor de afwerking. Voeg ze toe aan de kookpot met aardappelen en laat 2 minuten koken. Schep de lente-ui met een tang terug uit het water. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Bestrijk de kipfilets met de helft van de olijfolie en kruid ze met peper en zout. Verhit een grillpan en grill de kipfilets 5-6 minuten per kant. Leg er de voorgekookte lente-uien de laatste 4 minuten bij en keer ze regelmatig om.
  4. Haal de gegrilde paprika's uit de oven en doe ze in een kom. Bedek de kom met plastiekfolie en laat de paprika's 5 minuten rusten, zo zal de schil er straks makkelijk af te halen zijn. Pers de knoflook.
  5. Giet de aardappelen af en laat uitlekken. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de aardappelen krokant. Kruid met peper en zout.
  6. Verwijder de schil van de paprika's en doe ze in een keukenrobot of kom. Voeg het amandelpoeder, de geperste knoflook, de wittewijnazijn, het gerookt paprikapoeder, de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en een snuf zout toe. Mix tot een egale massa.
  7. Snij het groen van de lente-ui in ringetjes. Schep de romescosaus op de borden en leg er de gegrilde kipfilet, gegrilde lente-ui en gebakken gebakken aardappelen bij, werk af met het groen van de lente-ui en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 661.54 kcal
Koolhydraten 54.4 g
waarvan suikers 11.24 g
Vet 27.31 g
waarvan verzadigd 3.43 g
Proteïnen 45.96 g
Vezels 14.21 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin