Kip met kaaskorstje, rozemarijnaardappelen en sperzieboontjes

30 MIN
2 personen
Kip met kaaskorstje, rozemarijnaardappelen en sperzieboontjes

Alles smaakt lekkerder in een krokant korstje, zeker als er ook nog eens kaas in dat korstje zit! Maak zelf deze heerlijke kipfilets gepaneerd met panko en geraspte harde kaas. Daarbij komen sperzieboontjes en kruidige rozemarijnaardappelen. Een heerlijke maaltijd waar ook de allerkleinsten graag van zullen smullen!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 bio-ei
  • 4 el panko
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 2 kipfilet
  • 300 g sperziebonen
  • 3 el olijfolie
  • 3 el bloem
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Was en snij de aardappelen in blokjes. Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak ze grof. Meng de aardappelen met 2/3de van de olijfolie, de rozemarijn, peper en zout en leg ze op de bakplaat. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Klop het ei (de eieren) los in een kommetje. Doe de bloem in een kommetje en meng de panko met de geraspte kaas in nog een apart kommetje. Snij de kipfilets in lange repen. Kruid ze met peper en zout en haal ze eerst door de bloem, dan het losgeklopte ei en tenslotte de panko-kaas mengeling.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan op een medium vuur. Bak de kipreepjes mooi goudbruin en gaar aan alle kanten gedurende 8-10 minuten.
  4. Breng ondertussen een pot gezouten water aan de kook. Snij de uiteinden van de sperziebonen. Kook de sperziebonen in 4-5 minuten beetgaar en giet ze af.
  5. Serveer de kip samen met de sperziebonen en de rozemarijnaardappelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 761.64 kcal
Koolhydraten 63.21 g
waarvan suikers 3.91 g
Vet 31.68 g
waarvan verzadigd 6.87 g
Proteïnen 52.95 g
Vezels 11.48 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin