Gnocchi in pompoensaus met crunchy pecannoten

35 MIN
2 personen
Gnocchi in pompoensaus met crunchy pecannoten

Gnocchi zijn typisch Italiaanse deegballetjes gemaakt van aardappel. Je spreekt ze trouwens uit als 'njokki'. Weer een discussie minder aan tafel! Een heerlijk winters bordje comfortfood dat ook nog eens vegan is!

Ingrediënten

  • ¾ pompoen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl gerookt paprikapoeder
  • 1 sjalot
  • 25 gr pecannoten
  • 10 gr verse salie
  • 300 gr aardappelgnocchi
  • ½ blokje groentebouillon
  • olijfolie
  • 30 gr boter
  • 50 ml (plantaardige) melk
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de pompoen in blokjes van 1,5 cm (schillen hoeft niet) en hussel samen met de teen knoflook op de bakplaat door elkaar met een scheut olijfolie, het gerookt paprikapoeder, zout en zwarte peper. Rooster 20 min. in de oven, tot de pompoen zacht is.
  3. Snipper intussen de sjalot. Hak de pecannoten fijn. Hak enkele blaadjes salie fijn voor de afwerking.
  4. Smelt de boter in pan op middelhoog vuur. Voeg wat salieblaadjes toe en laat bruisen voor een nootachtige smaak, tot de boter goudbruin is. Voeg vervolgens de gnocchi toe en bak in de salieboter, tot de gnocchi goudbruin kleurt. Kruid met zout en zwarte peper. Voeg de sjalot toe en laat op zacht vuur mee fruiten.
  5. Mix intussen de geroosterde pompoen, knoflook en bouillon (zie tip) samen met de plantaardige drink/melk tot een gladde saus. Voeg indien nodig nog een extra scheut plantaardige drink/melk toe. Proef en breng verder op smaak met zwarte peper.
  6. Serveer de gnocchi met de pompoensaus, fijngehakte pecannoten en salie. Smakelijk!
  7. TIP: Verkruimel de bouillon eerst even met je handen.