Gevulde kipfilet met groene pesto, krieltjes, aubergine en koolsla
35 MIN
2 personen
Een lekkere, originele variatie op kip met aardappeltjes. We vullen de kip met pesto, wat een verwennerij! Voor extra groentjes, serveren we er een rode koolsla en aubergine bij, heerlijk!
Ingrediënten
400 gr krielaardappelen
1 aubergine
2 stengels lente-ui
2 kl ras-el-hanout
2 kipfilets
25 gr verse groene pesto
10 gr basilicum
10 gr munt
1 potje Griekse yoghurt
150 gr gesneden rode kool
olijfolie
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 190°C.
Halveer de krielaardappelen. Snijd de aubergine in stukken van 2 cm. Hussel de krielaardappelen, aubergine en lente-ui in een ruime ovenschaal door elkaar met een flinke scheut olijfolie, de ras-el-hanout, zout en zwarte peper.
Snijd de kipfilet overlang open, maar niet volledig door. Smeer een laagje pesto erop en kruid met zout en zwarte peper. Steek de kipfilet vast met een cocktailprikker. Schik de kipfilet mee in de ovenschaal en zet 30 min. in de oven.
Saus: hak de verse kruiden heel fijn, maar bewaar enkele takjes voor de afwerking. Meng de fijngehakte kruiden met de Greek style-yoghurt, zout en zwarte peper. Voeg indien nodig een scheutje water toe om de saus lopender te maken.
Meng 2 eetlepels van de saus onder de gesneden kool (zie tip). Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
Serveer de geroosterde krieltjes met aubergine met de gevulde kipfilet. Werk af met de koolsla, de rest van de blaadjes koriander en basilicum en het sausje. Smakelijk!