Gevulde aardappel met tahinsaus, gemarineerde spiering en rode koolsla

40 MIN
2 personen
Gevulde aardappel met tahinsaus, gemarineerde spiering en rode koolsla

De inspiratie voor dit gerecht halen we bij de Turkse kumpir. Dat is een gevulde aardappel en een populair fastfoodgerecht onder studenten. Onze versie is de gezonde variant die ik vul met spinazie, selder, koolsla en tahinsaus. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 2 grote aardappelen
  • 2 el tahin
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr stoofselder
  • 200 gr spinazie
  • 10 gr platte peterselie
  • 100 gr gesneden rode kool
  • 2 gemarineerde spieringen
  • scheutje witte wijnazijn
  • olijfolie
  • ½ el paprikapoeder
  • boter
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de aardappel. Kook de aardappel 20-25 min. in z'n geheel, tot je er vlot met een vork in kan prikken.
  2. Tahinsaus: meng de tahin met een scheutje witte wijnazijn en een scheut water tot een romige, vloeibare saus. Kruid met zout en zwarte peper.
  3. Pers de knoflook. Snijd de selder in heel kleine stukken. Hak de spinazie grof. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de knoflook en selder zo'n 5 min. op zacht vuur. Voeg de spinazie handje per handje toe en laat slinken. Kruid met het paprikapoeder, zout en zwarte peper. Zet het vuur af.
  4. Salade: hak de peterselie fijn. Meng onder de rode kool. Breng op smaak met een scheutje witte wijnazijn, een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper. Kneed met je handen (zie tip).
  5. Haal de groenten uit de pan en verhit opnieuw een scheut olijfolie in de pan. Bak de spiering zo'n 2-3 min. aan beide zijdes, dan is die mooi rosé. Voeg op het einde een klontje boter toe en laat bruisen voor extra smaak. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat dan een minuutje langer in de pan liggen. Haal uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie.
  6. Snijd de gekookte aardappel open, maar niet volledig door. Kruid met een snuifje zout en zwarte peper. Schep de groenten erin.
  7. Serveer de gevulde aardappel met de spiering en rode koolsalade. Besprenkel met de tahinsaus. Smakelijk!
  8. Tip: Door rode kool te kneden wordt die aangenamer van textuur en makkelijker verteerbaar.