Gevulde aardappel met asperge, champignons en ham

30 MIN
4 personen
Gevulde aardappel met asperge, champignons en ham

Een heerlijk lente-hapje: aardappeltjes gevuld met witte asperges, champignons en hamblokjes. Origineel voor op een brunch!

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperge, in gelijke stukken
  • 4 aardappelen
  • 3 eieren, hardgekookt
  • 200 g ham, in blokjes
  • 200 g champignons, in partjes
  • 25 g bloem
  • 125 ml groentebouillon
  • 125 ml slagroom
  • 25 g roomboter
  • 1 klontje boter
  • 1 el bieslook, fijngesnipperd
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen ongeschild in gezouten water. Laat nadien goed afkoelen.
  2. Kook de asperges ondertussen beetgaar in een andere pot moet gezouten water.
  3. Bak de champignons in de boter. Haal ze van het vuur en laat rusten.
  4. Maak de saus door de roomboter te laten smelten in een steelpan. Voeg er meteen de bloem aan toe en laat al roerend bakken. Schenk er de bouillon bij en laat koken tot een dikke saus. Roer er de slagroom door. Kruid af met peper en zout. Zet de saus opzij, maar houd warm.
  5. Snijd de gekookte aardappelen in twee en hol ze uit. Bewaar de inhoud in een aparte kom.
  6. Snijd de eieren in fijne reepjes en meng ze onder de aardappelinhoud. Voeg hierbij de ham, champignons en asperges. Schenk er de saus bij en meng voorzichtig alles om. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  7. Vul de aardappelen met het mengsel en werk af met de bieslook.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 486.26 kcal
Koolhydraten 23.75 g
waarvan suikers 4.58 g
Vet 31.58 g
waarvan verzadigd 15.72 g
Proteïnen 24.75 g
Vezels 7.17 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin