Gestoofde groenten met kruidige ricotta

25 MIN
2 personen
Gestoofde groenten met kruidige ricotta

Een eclectisch gerecht, met heel veel groenten en een verrassende sojasaus-balsamico-honingsaus, maar het werkt wonderwel! Zeker ook in combinatie met de kruidige ricotta met basilicum en crunchy pijnboompitten. Een origineel koolhydraatarm, snel en vegetarisch gerecht!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 stronkje witloof
  • 1 rode ui
  • 1 prei
  • 20 g pijnboompitten
  • 10 g basilicum
  • 250 g ricotta
  • 2 el sojasaus
  • 1 stick honing
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de aubergine in blokjes. Snij de paprika in blokjes. Snij het witloof in reepjes. Snij de rode ui in halve ringen. Was en snij de prei in ringen.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan of wok en voeg de aubergine en rode ui toe. Bak 2 minuten en voeg dan per persoon 2 eetlepels water toe. Roerbak 5 minuten tot het vocht verdampt is. Voeg dan de rest van de olijfolie, het witloof, de prei en de paprika toe. Stoof 10 minuten. Roer regelmatig om. Kruid met peper.
  3. Rooster de pijnboompitten kort in een antikleefpan zonder vetstof tot ze beginnen te kleuren.
  4. Hak het basilicum fijn. Meng de ricotta met het basilicum, peper, zout en de extra vierge olijfolie.
  5. Meng de sojasaus met de balsamico en de honing. Giet deze saus bij de gestoofde groenten. Laat kort inkoken.
  6. Schep de gestoofde groenten in diepe borden en schep er de ricotta bovenop. Werk af met de geroosterde pijnboompitten en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 651.88 kcal
Koolhydraten 36.57 g
waarvan suikers 28.23 g
Vet 43.89 g
waarvan verzadigd 14.09 g
Proteïnen 21.31 g
Vezels 13.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin