Kruidig gehakt met aubergine, tahindressing en rijst

25 MIN
2 personen
Kruidig gehakt met aubergine, tahindressing en rijst

Haal het Midden-Oosten in huis met dit verrassend kleurrijk en vooral smaakvol gerecht! Een prachtige schotel met laagjes rijst, krokant gebakken kruidig gehakt, aubergine, een zalige frisse tahindressing en afgewerkt met crunchy amandelschilfers, gedroogde veenbessen en munt. Zalig toch?

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 aubergine
  • 10 g munt
  • ½ potje magere yoghurt
  • 3 el tahin
  • ½ citroen
  • 2 el amandelschilfers
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl ras el hanout
  • 30 g gedroogde veenbessen
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de sjalot fijn en pers de knoflook. Snij de aubergine in blokjes. Hak de blaadjes munt in fijne reepjes.
  3. Doe de yoghurt in een kommetje en voeg de tahin en de extra vierge olijfolie toe, kruid met peper en zout. Pers er naar smaak citroensap bij. Dit is de tahindressing.
  4. Verhit een grote antikleefpan en voeg de amandelschilfers toe. Laat ze kort roosteren, tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  5. Verhit de helft van de olijfolie in de pan en voeg de blokjes aubergine toe. Roerbak 5 minuten tot ze goudbruin kleuren. Kruid royaal met peper en zout. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  6. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de sjalot en knoflook toe. Stoof 1 minuut en voeg dan het gehakt en de ras el hanout toe. Roerbak 5-6 minuten op hoog vuur, tot het gehakt mooi krokant gebakken is. Kruid met peper en zout. Voeg de aubergine opnieuw toe en laat nog kort doorwarmen.
  7. Schep de rijst in een grote schaal. Schep daar het gehakt-aubergine mengsel bovenop. Besprenkel met de tahin-dressing. Werk tenslotte af met de geroosterde amandelschilfers, munt en gedroogde veenbessen. Serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1073.01 kcal
Koolhydraten 96.02 g
waarvan suikers 21.37 g
Vet 57.95 g
waarvan verzadigd 12.53 g
Proteïnen 40.69 g
Vezels 10.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin