Tandoori burgers met wortelfrietjes, raita en rode-uirelish

30 MIN
2 personen
Tandoori burgers met wortelfrietjes, raita en rode-uirelish

Toegegeven, hamburgers staan niet vaak op het menu in de traditionele Indiase keuken. Maar moesten ze er maken, dan denken wij dat ze er zo zullen uitzien: kruidig gehakt op smaak gebracht met tandoorikruiden, frisse raita en een zoete rode-uirelish. En dat samen met heerlijke wortelfrietjes. Dit wil je toch proeven?

Ingrediënten

  • 4 wortelen
  • 1 kl komijn
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 2 rode ui
  • ½ komkommer
  • 10 g munt
  • 1 potje magere Griekse yoghurt
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl tandoori kruidenmix
  • 2 little gems
  • 3 el olijfolie
  • 2 kl wittewijnazijn
  • 2 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de wortelen in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik de wortelfrietjes naast elkaar. Strooi de komijn over de frietjes, kruid met peper en zout en besprenkel met 1/3de van de olijfolie. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om. Leg de laatste 5 minuten de hamburgerbroodjes mee in de oven (op een apart rooster).
  2. Snij de rode ui in halve ringen. Verhit 1/3de van de olijfolie in een grote pan en voeg de rode uiringen toe. Laat ze 15 minuten stoven op een zacht vuur, schep regelmatig om. Kruid met peper en zout.
  3. Rasp de komkommer grof, bestrooi met zout en laat uitlekken in een zeef. Hak de munt fijn. Meng de yoghurt met de uitgelekte komkommer, de fijngehakte munt, peper en zout. Dit is de raita.
  4. Meng het gehakt met de tandoorikruiden, peper en zout en vorm er per persoon een hamburger van. Maak de blaadjes van de little gem los.
  5. Doe de rest van de olijfolie in een pan en bak de hamburgers mooi aan, ongeveer 5 minuten per kant.
  6. Voeg de wittewijnazijn en de suiker toe aan de gestoofde rode uien. Meng goed, laat kort verdergaren en schep dan uit de pan.
  7. Beleg de hamburgerbroodjes met blaadjes little gem. Schep hierop wat raita. Leg hierop de gebakken hamburgers en schep er tenslotte de rode-uirelish op. Dek de hamburgers af en serveer ze met de wortelfrietjes en de rest van de raita.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 873.05 kcal
Koolhydraten 65.95 g
waarvan suikers 36.3 g
Vet 46.9 g
waarvan verzadigd 11.85 g
Proteïnen 38.92 g
Vezels 12.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin