Geroosterde kip met citroen en maple syrup

110 MIN
4 personen
Geroosterde kip met citroen en maple syrup

Een geroosterde kip uit de oven smaakt altijd. Onze variant op deze klassieker is met citroen en maple syrup, een zalige combinatie van zuur en zoet.

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 4 teentjes knoflook, gepeld en geplet
  • 2 citroen, in dunne plakjes
  • 100 ml ciderazijn
  • 2 el balsamico
  • 6 el ahornsiroop
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Smeer de kip in met de boter. Kruid goed rondom met peper en zout en leg in een ovenschaal.
  3. Meng de cider met de ahornsiroop, de balsamico, peper en zout. Verdeel de schijfjes citroen en de knoflook over de kip en schenk er dan het cider-mengsel over.
  4. Rooster de kip 1-1,5 uur gaar in de oven. Besprenkel regelmatig met de braadjus.
  5. Laat de kip even afkoelen. Snijd in stukken en verdeel over de borden. Besprenkel met de braadjus en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 458.63 kcal
Koolhydraten 27.09 g
waarvan suikers 24.57 g
Vet 22.46 g
waarvan verzadigd 7.13 g
Proteïnen 36.93 g
Vezels 1.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin