Geroosterde kip met kersen, rozemarijn en stro-aardappelen

55 MIN
4 personen
Geroosterde kip met kersen, rozemarijn en stro-aardappelen

Een verrassende bereiding met kersen! Geroosterde kip met kersen, rozemarijn en daarbij van die heerlijke fijne frietjes: stro-aardappelen. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 800 g frietaardappelen
  • 300 g kersen, ontpit
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 6 takjes rozemarijn
  • 3 el balsamico
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de kip in 8 delen (of vraag dit aan de poelier). Neem een stevige gietijzeren pan of pot en leg de kippenstukken erin. Leg de rozemarijn erbij.
  2. Meng in een aparte kom de kersen, knoflook, olijfolie en balsamico-azijn. Kruid met peper en zout. Giet dit mengsel over de kip. Zet de pan voor 40 minuten in de voorverwarmde oven, tot het vel mooi goudbruin is en de kip gaar.
  3. Schil de aardappelen en rasp ze met een mandoline in fijne reepjes. Spoel goed af en dep droog met een keukenhanddoek. Verwarm een friteuse voor op 180 °C.
  4. Frituur de stro-aardappelen kort in porties tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
  5. Serveer de geroosterde kip met kersen samen met de stro-aardappelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1130.73 kcal
Koolhydraten 95.36 g
waarvan suikers 11.43 g
Vet 64.09 g
waarvan verzadigd 10.87 g
Proteïnen 42.89 g
Vezels 1.76 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin