Gepocheerde vis met wittewijnsaus en puree

30 MIN
2 personen
Gepocheerde vis met wittewijnsaus en puree

Een origineel stoofpotje van vis in een heerlijke wittewijnsaus met groentjes en daarbij romige puree. Echte bistrokeuken bij jou thuis gebracht. En het is zelfs verbazend gemakkelijk! Geniet van dit lekkere feestmaaltje!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 visbouillonblokje
  • 300 g vismengeling
  • 1 sjalot
  • 2 wortelen
  • 2 stengels selder
  • 10 g krulpeterselie
  • ½ potje lichte room
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook de aardappelen 20 minuten in gezouten water.
  2. Breng per persoon 200 milliliter water aan de kook en los er de visbouillon in op. Voeg de visblokjes toe en laat 5 minuten zachtjes pocheren. Schep de visblokjes voorzichtig uit de bouillon en bewaar onder aluminiumfolie. Bewaar de bouillon voor later.
  3. Snij de sjalot fijn. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Snij de selder in fijne blokjes. Hak de peterselie fijn.
  4. Laat de helft van de boter smelten in een kookpot en stoof de fijngesneden sjalot, de wortel en de selder aan. Voeg na 3 minuten de visbouillon toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de witte wijn toe en laat opnieuw tot de helft inkoken.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Kruid met peper en zout. Meng er de rest van de boter en de melk door. Hou warm.
  6. Roer de room door de saus en voeg de visblokjes opnieuw toe, breng op smaak met peper en zout en roer er de fijngesneden peterselie door.
  7. Serveer de aardappelpuree met de visblokjes in wittewijnsaus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 690.73 kcal
Koolhydraten 57.91 g
waarvan suikers 9.78 g
Vet 29.43 g
waarvan verzadigd 17.9 g
Proteïnen 34.64 g
Vezels 12.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin