Gehaktspies met orzo, komkommer, rucola en tomaten

35 MIN
2 personen
Gehaktspies met orzo, komkommer, rucola en tomaten

Een gerecht uit de begindagen van Foodbag, en nog steeds één van de favorieten! Daarom halen we het recept deze zomer van onder het stof. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 125 gr orzo
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl ras-el-hanout
  • 300 gr gehakt
  • 250 gr kerstomaten
  • 2 minikomkommers
  • 50 gr rucola
  • 10 gr basilicum
  • ½ citroen
  • olijfolie
  • 1 el bloem
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Breng een pot met gezouten water aan de kook. Kook de orzo volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
  2. Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Meng de helft van de ui, de helft van de knoflook en de ras-el-hanout onder het gehakt. Vorm met je handen langwerpige balletjes van het gehakt (zie foto). Rol door de bloem.
  3. Maak de satéstokjes nat (zie tip). Steek de gehaktrolletjes op een satéstok en leg in een ovenschaal. Bak 20-25 min. in de oven.
  4. Halveer de kerstomaten. Snijd de komkommer in blokjes van 0,5 cm. Meng met de rest van de ui en de orzo. Besprenkel met olijfolie en kruid met zout en zwarte peper.
  5. Dressing: mix 10 g rucola met het basilicum, de rest van de knoflook en 1,5 el olijfolie tot een gladde dressing. Knijp de citroen uit boven de dressing en meng goed. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  6. Serveer de gehaktspies met de orzosalade, dressing en de rest van de rucola. Smakelijk!
  7. TIP: Door de satéstok nat te maken, verbrandt die minder snel in de oven (of op de barbecue).