Gehaktspies met orzo, komkommer, rucola en tomaten
35 MIN
2 personen
Een gerecht uit de begindagen van Foodbag, en nog steeds één van de favorieten! Daarom halen we het recept deze zomer van onder het stof. Smakelijk!
Ingrediënten
125 gr orzo
1 rode ui
1 teentje knoflook
2 kl ras-el-hanout
300 gr gehakt
250 gr kerstomaten
2 minikomkommers
50 gr rucola
10 gr basilicum
½ citroen
olijfolie
1 el bloem
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C. Breng een pot met gezouten water aan de kook. Kook de orzo volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Meng de helft van de ui, de helft van de knoflook en de ras-el-hanout onder het gehakt. Vorm met je handen langwerpige balletjes van het gehakt (zie foto). Rol door de bloem.
Maak de satéstokjes nat (zie tip). Steek de gehaktrolletjes op een satéstok en leg in een ovenschaal. Bak 20-25 min. in de oven.
Halveer de kerstomaten. Snijd de komkommer in blokjes van 0,5 cm. Meng met de rest van de ui en de orzo. Besprenkel met olijfolie en kruid met zout en zwarte peper.
Dressing: mix 10 g rucola met het basilicum, de rest van de knoflook en 1,5 el olijfolie tot een gladde dressing. Knijp de citroen uit boven de dressing en meng goed. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
Serveer de gehaktspies met de orzosalade, dressing en de rest van de rucola. Smakelijk!
TIP: Door de satéstok nat te maken, verbrandt die minder snel in de oven (of op de barbecue).