Orzo met chipolata, kerstomaten, getakaas en spinazie

30 MIN
2 personen
Orzo met chipolata, kerstomaten, getakaas en spinazie

Orzo ziet eruit als een rijstkorrel, maar het is wel degelijk pasta. We brengen deze minidelicatesse op smaak met lokale geitenkaas van De Volle Maan uit Sint-Lievens-Houtem: getakaas, de lokale variant op Griekse feta. Moet je eens proberen!

Ingrediënten

  • 125 gr orzo
  • 1 gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gr kerstomaten
  • 2 kippenchipolata's
  • 150 gr spinazie
  • 2 kl bruschetta rosso
  • 50 gr getakaas (alternatief: feta)
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot lichtgezouten water aan de kook. Voeg de orzo toe en kook in zo’n 7 min. al dente. Bewaar een kopje van het kookvocht.
  2. Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook. Halveer de kerstomaten.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook 3 min. op zacht vuur, tot de ui glazig wordt. Duw het gehakt met je handen in kleine stukjes uit de chipolata en voeg ze toe aan de pan. Laat 5 min. bakken op middelhoog vuur, tot de stukjes worst mooi goudbruin zijn.
  4. Voeg vervolgens beetje per beetje de spinazie toe aan de pan en laat slinken. Voeg ook de kerstomaten en de bruschetta rosso toe en laat 5 min. bakken. Kruid met zout en zwarte peper.
  5. Schep de orzo onder de groenten en het gehakt in de pan. Voeg ook de blokjes getakaas toe en meng ze onder de orzo (zie tip). Laat 2 min. warm worden. Proef en breng de orzo verder op smaak met zout en zwarte peper.
  6. Zet de dampende pan orzo op tafel en serveer meteen. Smakelijk!
  7. TIP: Mag het een beetje smeuïger? Voeg dan een beetje van het kookvocht toe dat je in stap 1 bewaarde.