Orzo met rivierkreeftstaartjes, gegrilde aubergine en tomatensaus
35 MIN
2 personen
Geef je tomatensaus ongemerkt een Aziatische touch door er wat srirachasaus in te mengen. Dat maakt het iets pittiger. Geen fan van pikant? Je kan er minder indoen of de srirachasaus weglaten.
Ingrediënten
2 tomaten
10 gr basilicum
125 gr orzo
2 kl bruschetta rosso kruiden
2 aubergines
1 teentje knoflook
sriracha naar smaak
100 gr rivierkreeftjes
olijfolie
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de orzo.
Snijd de tomaat in blokjes van 1 cm. Hak het basilicum fijn.
Kook de orzo volgens de instructies op de verpakking.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een kookpot. Bak de bruschetta rosso op middelhoog vuur, tot deze begint te geuren. Voeg de tomatenblokjes toe. Verlaag het vuur en laat zo'n 10 min. sudderen.
Snijd de aubergine in dunne plakken (zie tip). Laat een grillpan goed heet worden en gril de aubergine 1-2 min. aan elke kant, tot er goudbruine strepen ontstaan, maar laat zeker niet zwart worden.
Pers de knoflook bij de tomaat en voeg de sriracha toe. Schep ook de orzo en rivierkreeftstaartjes in de pot. Proef en breng op smaak met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper.
Serveer de orzo met de aubergine en werk af met het basilicum. Smakelijk!
TIP: Weinig tijd? Snijd de aubergine in blokjes en gaar samen met de tomaten in de kookpot. Laat in dit geval de groenten zeker 15 min. sudderen.