Gehaktbrood met kaas, boontjes in tomatensaus en geroosterde krieltjes

30 MIN
2 personen
Gehaktbrood met kaas, boontjes in tomatensaus en geroosterde krieltjes

Hoera, vandaag eten we een lekker gehaktbroodje met kaas, boontjes in tomatensaus en lekker krokante geroosterde krieltjes erbij. Iedereen blij! Heerlijke kost voor het hele gezin.

Ingrediënten

  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 bio-ei
  • 2 el paneermeel
  • 30 g gratinkaas
  • 300 g sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ blik tomatenblokjes
  • 400 g krielaardappelen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe het gehakt samen met het ei (2 eieren voor 4 personen) en het paneermeel in een kom. Doe er de geraspte kaas bij. Kruid met peper en zout. Vorm tot een gehaktbroodje(voor 4 personen: maak het gehaktbrood niet te 'hoog', zodat het gaar is). Smelt de boter. Vet een ovenschaal in met de gesmolten boter en leg het gehaktbroodje erin. Bestrijk met de rest van de gesmolten boter. Zet 40-45 minuten in de oven.
  2. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Breng een kookpot met gezouten water aan de kook en kook de sperzieboontjes 5 minuten. Giet af.
  3. Was de krieltjes en halveer ze. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  4. Verhit 1/4de van de olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof voor 3 minuten en voeg dan de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat de saus 2 minuten pruttelen. Voeg dan de sperzieboontjes toe. Schep om en laat nog 5 minuten garen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
  5. Snij het gehaktbrood in plakken. Serveer samen met de boontjes in tomatensaus en de geroosterde krieltjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 860.62 kcal
Koolhydraten 63.83 g
waarvan suikers 10.08 g
Vet 47.51 g
waarvan verzadigd 17.45 g
Proteïnen 42.19 g
Vezels 13.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin