Gehaktbroodje met appelmoes en gebakken patatjes

50 MIN
2 personen
Gehaktbroodje met appelmoes en gebakken patatjes

Vanavond is het feest voor jong en oud, met een heerlijk gehaktbroodje met zachte appelmoes, gebakken patatjes en gemengde sla bij. Geniet van het smulfestijn!

Ingrediënten

  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 bio-ei
  • 4 el panko
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 4 appels
  • ½ citroen
  • 1 zakje gemengde sla
  • 2.5 el boter
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 kl suiker
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het gehakt in een kom en doe er het ei (de eieren), de panko, peper en zout bij en meng goed door elkaar met je handen. Vorm er een gehaktbroodje van (voor 4 personen: maak het gehaktbrood niet te 'hoog', zodat het gaar is) en plaats in een ingevette ovenschaal. Zet 40-45 minuten in de oven.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook 15 minuten in gezouten water.
  3. Schil de appels en snij ze in blokjes. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid citroen. Verhit de helft van de boter in een antikleefpan. Bak de appelblokjes met de suiker tot de stukjes een mooie geelbruine kleur hebben. Voeg dan het citroensap en een scheutje water toe en laat stoven op een zacht vuur tot de appel zacht is. Druk fijn met een vork of pureer met een aardappelstamper. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  5. Verhit de rest van de boter in een antikleefpan. Voeg de voorgekookte aardappelen toe en bak ze mooi krokant en goudbruin. Kruid met peper en zout.
  6. Snij het gehaktbrood in plakjes. Serveer met de appelmoes, gebakken aardappelen en de gemengde sla met de dressing erover gedruppeld.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 982.11 kcal
Koolhydraten 100.5 g
waarvan suikers 54.59 g
Vet 46.58 g
waarvan verzadigd 20.97 g
Proteïnen 35.04 g
Vezels 15.77 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin