Gehaktbrood met uiensaus, gekookte aardappelen en sla

50 MIN
2 personen
Gehaktbrood met uiensaus, gekookte aardappelen en sla

Echt Vlaams comfort food, dit lekkere gehaktbroodje met uiensaus, gekookte aardappelen en sla met een zalige dressing bij. Een echte familiemaaltijd waar jong en oud van zal genieten. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 bio-ei
  • 4 el panko
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 uien
  • 2 little gems
  • 10 g krulpeterselie
  • 1 sjalot
  • ½ runderbouillonblokje
  • 1½ el boter
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • 1 el bloem
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het gehakt in een kom en doe er het ei (de eieren), de panko, peper en zout bij en meng goed door elkaar met je handen. Vorm er een gehaktbroodje van (voor 4 personen: maak het gehaktbrood niet te 'hoog', zodat het gaar is) en plaats in een ingevette ovenschaal. Zet 40-45 minuten in de oven.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de aardappelen beetgaar in 20 minuten. Giet af.
  3. Snij de uien in halve ringen. Smelt de boter in een pan en voeg de uien toe. Bak de uien op een zacht vuur.
  4. Maak ondertussen de blaadjes los van de little gem en snij ze in kleinere stukjes. Hak de peterselie fijn. Snij de sjalot fijn.
  5. Maak de dressing: doe de sjalot, wittewijnazijn, suiker en mosterd in een kommetje. Meng goed en voeg dan straalsgewijs de extra vierge olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Meng er de fijngehakte peterselie door.
  6. Wanneer de uien beginnen te karamelliseren, bestrooi ze met de bloem en laat kort bakken. Voeg per persoon 75 milliliter water toe en verkruimel er de runderbouillon bij. Roer goed om en laat indikken tot je een mooie saus hebt. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  7. Snij het gehaktbrood in plakken. Meng de dressing met de little gem. Serveer het gehaktbrood met de uiensaus, de gekookte aardappelen en de sla met dressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 830.98 kcal
Koolhydraten 62.89 g
waarvan suikers 12.51 g
Vet 47.14 g
waarvan verzadigd 17.39 g
Proteïnen 36.58 g
Vezels 10.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin