Cordon bleu met boontjes in tomatensaus en geroosterde aardappelen

30 MIN
2 personen
Cordon bleu met boontjes in tomatensaus en geroosterde aardappelen

Een lekker krokante cordon bleu met smeuïge kaas en ham binnenin, met daarbij boontjes in tomatensaus en geroosterde patatjes. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 300 g sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ blik tomatenblokjes
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 2 cordon bleus
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Breng een kookpot met gezouten water aan de kook en kook de sperzieboontjes 4 minuten. Giet af.
  3. Verhit 1/4de van de olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof voor 3 minuten en voeg dan de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe. Breng aan de kook en laat de saus 5 minuten pruttelen. Voeg dan de sperzieboontjes toe. Schep om en laat nog 5 minuten garen op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de cordon bleus goudbruin aan beide kanten. Serveer samen met de boontjes in tomatensaus en de geroosterde aardappelen.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 800.93 kcal
Koolhydraten 68.01 g
waarvan suikers 8.67 g
Vet 41.56 g
waarvan verzadigd 4.41 g
Proteïnen 36.8 g
Vezels 12.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin