Witloofstoemp met krokant gebakken spekblokjes

30 MIN
4 personen
Witloofstoemp met krokant gebakken spekblokjes

Een echt Belgisch gerecht, met onze nationale trots: witloof. Daarbij komen heerlijk krokant gebakken spekblokjes of –reepjes. Super eenvoudig en zo klaar!

Ingrediënten

  • 150 g spekblokjes
  • 150 g ontbijtspek, fijngesneden
  • 1 kg aardappel, in stukken
  • 500 g witloof
  • 2 el melk
  • 40 g boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen samen met 250 gram van het witloof in gezouten water. Giet af en plet fijn met een pureestamper. Voeg er de melk en de boter aan toe om de puree smeuïg te maken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  2. Bak de spekblokjes krokant in wat boter. Voeg er meteen de rest van het witloof bij en laat 5 minuten al roerend meebakken op een middelhoog vuur. Meng het dan onder de puree.
  3. Bak het ontbijtspek krokant in een andere pan met boter.
  4. Lepel wat van de puree in een bord en werk af met enkele plakjes spek.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 792.67 kcal
Koolhydraten 46.81 g
waarvan suikers 0.43 g
Vet 60.68 g
waarvan verzadigd 24.6 g
Proteïnen 12.91 g
Vezels 8.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin