Deze combinatie van de licht pittige zoete aardappelpuree met de rundersteaks met sojasaus is verrassend en overheerlijk! Een echt fusion-gerecht.
Ingrediënten
2 el sojasaus
2 rundersteak
2 zoete aardappelen
½ rode chilipeper
2 lente-uitjes
125 g kerstomaten
25 g rucola
1 el olijfolie
1 el olijfolie extra vierge
1 kl balsamico
peper en zout
BEREIDING
Schenk de sojasaus in een lage kom, kruid met peper en laat de steaks hierin marineren.
Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten. Halveer ondertussen de rode chilipeper in de lengte en schraap met een koffielepel de zaadjes en zaadlijsten eruit. Snij in fijne stukjes. Snij de lente-ui in ringetjes.
Halveer de kerstomaatjes en doe ze in een kom, samen met de rucola, schep door elkaar. Maak een dressing door de extra vierge olijfolie te mengen met de balsamico en peper en zout. Zet nog even opzij.
Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn. Kruid met peper en zout en meng er de chilipeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en lente-ui door.
Haal de steaks uit de marinade en dep droog. Verhit de olijfolie in een pan en bak de steaks, 2-3 minuten aan elke kant.
Serveer de steaks met de puree van zoete aardappel en de rucolasalade. Lepel er wat van de dressing over.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.