Deze combinatie van de licht pittige zoete aardappelpuree met de rundersteaks met sojasaus is verrassend en overheerlijk! Een echt fusion-gerecht.
Ingrediënten
2 el sojasaus
2 rundersteak
25 g rucola
2 zoete aardappelen
½ rode chilipeper
2 lente-uitjes
125 g kerstomaten
1 el olijfolie
1 el olijfolie extra vierge
1 kl balsamico
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Schenk de sojasaus in een lage kom en kruid met peper. Dep de rundersteaks droog met keukenpapier en laat de steaks marineren in de sojasaus.
Was de rucola en laat uitlekken.
Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de aangegeven hoeveelheid rode chilipeper en snij in fijne stukjes. Snij de lente-ui in fijne ringetjes.
Halveer de kerstomaatjes en doe ze in een kom, samen met de rucola, schep door elkaar. Maak een dressing door de extra vierge olijfolie te mengen met de balsamico en peper en zout. Zet nog even opzij.
Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn. Kruid met peper en zout en meng er de chilipeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en lente-ui door.
Haal de steaks uit de marinade en dep droog. Verhit de olijfolie in een pan en bak de steaks, 2-3 minuten aan elke kant. Snij de steaks in plakjes.
Serveer de plakjes steaks met de puree van zoete aardappel en de rucolasalade. Lepel er wat van de dressing over.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.