Gemarineerd buikspek met frisse noedelsalade

30 MIN
2 personen
Gemarineerd buikspek met frisse noedelsalade

Barbecue, Asian style? Daarvoor is gemarineerd buikspek ideaal! Heerlijk mals en smaakvol vanbinnen, vanbuiten krokant. Zo lekker! Daarbij serveren we een frisse noedelsalade met komkommer, sojascheuten en een zalige dressing.

Ingrediënten

  • 150 g rijstnoedels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 komkommer
  • 10 g munt
  • ½ rode chilipeper
  • ½ limoen
  • 1 el vissaus
  • 4 plakken gemarineerd buikspek
  • 100 g sojascheuten
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1 kl suiker
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Warm je barbecue op (kolen of gas) als je die gebruikt.
  2. Breng een pot licht gezouten water aan de kook. Voeg de rijstnoedels toe en laat 3 minuten koken.
  3. Giet de rijstnoedels af en spoel ze 30 seconden onder koud water. Bewaar in de koelkast.
  4. Pers de knoflook. Snij de sjalot in reepjes. Snij de komkommer overlangs in twee en snij dan in halve maantjes. Pluk de blaadjes munt. Snij de rode chilipeper overlangs in twee en schraap de zaadjes eruit met een koffielepeltje. Snij heel fijn.
  5. Pers het sap van de limoen. Meng de aangegeven hoeveelheid limoensap in een kommetje samen met de rode chilipeper, de knoflook, per persoon 1 eetlepel water, de suiker, de vissaus en de wittewijnazijn. Proef en voeg eventueel nog wat zout toe. Dit is de dressing.
  6. Bak het gemarineerd buikspek 2-3 minuten aan elke kant op de barbecue (of in wat arachideolie in een pan).
  7. Meng de noedels met de komkommer, sjalot, sojascheuten en de dressing.
  8. Serveer de noedelsalade met het buikspek. Werk af met blaadjes munt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 940.61 kcal
Koolhydraten 80.74 g
waarvan suikers 13.84 g
Vet 54.23 g
waarvan verzadigd 15.1 g
Proteïnen 29.55 g
Vezels 4.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin