Gebakken kippenreepjes met salade van venkel en sinaasappel

20 MIN
4 personen
Gebakken kippenreepjes met salade van venkel en sinaasappel

Lekker fris is deze salade van venkel en sinaasappel met pittig gebakken kippenreepjes. Makkelijk, gezond en snel klaar. Ideaal voor de lunch of voor 's avonds.

Ingrediënten

  • 4 kipfilet, in reepjes
  • 1 venkel, in dunne plakjes
  • 1 sinaasappel, geschild en in partjes
  • 1 el wijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • 2 el peterselie
  • 1 kl korianderpoeder
  • 4 takjes koriander
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de reepjes kip met het korianderpoeder, peper en zout.
  2. Bak de reepjes goudbruin in een eetlepel olijfolie.
  3. Meng de venkel met de peterselie. Schenk er de wijnazijn en de overige olijfolie bij en roer goed om. Kruid bij met peper en zout. Schep er voorzichtig de sinaasappelpartjes onder.
  4. Verdeel de kippenreepjes met de venkel-sinaasappel salade over de borden. Werk af met een takje koriander en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 343.46 kcal
Koolhydraten 8.95 g
waarvan suikers 2.93 g
Vet 16.61 g
waarvan verzadigd 2.51 g
Proteïnen 38.81 g
Vezels 3.1 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin