Gegrilde kip met een salade van waterkers

20 MIN
4 personen
Gegrilde kip met een salade van waterkers

Deze gegrilde kip met een salade van waterkers maak je makkelijk en snel klaar. Het is lekker gezond, en je kan de restjes makkelijk meenemen voor de lunch.

Ingrediënten

  • 4 kippenborsten
  • 150 g waterkers
  • 4 radijzen, in schijfjes
  • ½ rode ui, in halve ringen
  • 3 el limoensap
  • 3 el olijfolie
  • ½ kl korianderpoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snijd de kippenborsten open in de lengte, maar niet helemaal door. Kruid met korianderpoeder, peper en zout.
  2. Smeer de kip in met 2 eetlepels olijfolie en bak goudbruin aan beide kanten in een grilpan.
  3. Meng de overige olijfolie met het limoensap en kruid bij met peper en zout. Meng de waterkers met de radijsjes en de ui tot een salade en voeg de dressing toe.
  4. Verdeel de gegrilde kip over de borden en schik er de salade van waterkers bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 282.72 kcal
Koolhydraten 3.04 g
waarvan suikers 1.96 g
Vet 13.17 g
waarvan verzadigd 1.97 g
Proteïnen 37.59 g
Vezels 1.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin