Gebakken kipfilet met zoete aardappelpuree en balsamico-uitjes

25 MIN
2 personen
Gebakken kipfilet met zoete aardappelpuree en balsamico-uitjes

De combinatie van hartige en zoete smaken, zijn even verrassend als overheerlijk! Probeer deze heerlijke zoete aardappelpuree in combinatie met originele gekaramelliseerde balsamico-uitjes, een fris-zure salade en gebakken kipfilet. Licht, gemakkelijk om klaar te maken en overheerlijk!

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappelen
  • 1½ ui
  • 2 little gems
  • 2 kipfilet
  • 1 stick honing
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamico
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 2 el bloem
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten.
  2. Snij de ui in halve ringen. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de uien toe. Laat 10 minuten stoven op een zacht vuur, schep regelmatig om.
  3. Maak de blaadjes los van de little gem. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, peper en zout. Hou even opzij.
  4. Dep de kipfilets droog, kruid ze met peper en zout en bestuif ze met bloem. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de kipfilets mooi goudbruin en gaar aan beide kanten.
  5. Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn. Kruid met peper en zout.
  6. Voeg de honing en balsamico toe aan de pan met de uien. Verhoog het vuur kort, tot de uien beginnen te karamelliseren en haal dan van het vuur. Kruid met peper en zout.
  7. Meng de dressing met de little gem blaadjes. Serveer de zoete aardappelpuree met de gebakken kipfilets, de little gem en de balsamico-uitjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 626.37 kcal
Koolhydraten 56.8 g
waarvan suikers 19.61 g
Vet 24.55 g
waarvan verzadigd 3.73 g
Proteïnen 40.14 g
Vezels 8.45 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin