Garganelli zelf maken

50 MIN
4 personen
Garganelli zelf maken

Garganelli is een buisvormige pasta met ribbeltjes die je ook zelf kan maken. Dankzij de vorm kleeft pastasaus er erg goed aan.

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 2 eieren
  • snufje zout

BEREIDING

  1. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en breek hierin de eieren. Voeg een snufje zout toe. Meng de eieren voorzichtig door de bloem. Werk van binnen naar buiten. Vorm een bal van het deeg.
  2. Kneed 15 minuten zodat het deeg stevig maar niet elastisch wordt. Laat dan 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1-2 mm. Snijd vervolgens in kleine vierkantjes van 4 bij 4 cm.
  4. Leg het gnocchiplankje voor je met de steel van je weg. Leg een vierkantje met een hoek naar je toe. Bevochtig de bovenste hoek licht met water zodat de garganelli straks blijft kleven.
  5. Rol de vierkantjes met behulp van een stokje overhoeks, van onder naar boven, op tot garganelli. Druk lichtjes bij het rollen voor een mooi ribbelpatroon. Laat ze even drogen.
  6. Kook de garganelli gaar in gezouten water. Schep ze eruit met een schuimspaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 207.75 kcal
Koolhydraten 34.9 g
waarvan suikers 0.25 g
Vet 3.25 g
waarvan verzadigd 0.73 g
Proteïnen 8.83 g
Vezels 0.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin