Fruittaartjes

30 MIN
6 stuks
Fruittaartjes

Ingrediënten

  • 1 vel kruimeldeeg
  • 200 g fruit, gemengd: kiwi, druiven, frambozen, blauwe bessen,...
  • 1 vanillestokje, merg losgeschraapt
  • 350 ml melk
  • 2 eieren
  • 30 g maïszetmeel
  • 35 g suiker
  • poedersuiker

BEREIDING

  1. Rol het kruimeldeeg uit en snij er cirkeltjes ter grootte van je bakvormpjes uit. Duw het deeg aan in de vormpjes en prik er gaatjes in met een vork. Zet 15 min. in een oven van 180 °C.
  2. Breng ondertussen de melk aan de kook, samen met het vanillestokje en het merg.
  3. Klop de eieren op, samen met de suiker tot een lichte, luchtige massa. Spatel het maïszetmeel erdoor.
  4. Vis het vanillestokje uit de melk en giet ze langzaam bij het eimengsel, blijf goed roeren.
  5. Breng terug aan de kook, en laat 1 min. doorkoken. Stort de banketbakkersroom in een kom en dek af met plastiekfolie. Laat afkoelen.
  6. Snij het fruit in stukjes. Haal de banketbakkersroom uit de koeling, klop los en doe in een spuitzak. Vul de taartvormpjes met banketbakkersroom, werk af met fruit en zeef er poedersuiker over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 217.99 kcal
Koolhydraten 28.86 g
waarvan suikers 8.81 g
Vet 8.92 g
waarvan verzadigd 3.87 g
Proteïnen 4.41 g
Vezels 0.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin