Braambessen koekjes

45 MIN
12 porties
Braambessen koekjes

Zelf koekjes maken is eigenlijk een kinderspel. Vandaag bakken we braambessen koekjes. De donkerblauwe braambessen zijn er weer dus maken we er graag gretig gebruik van. Een klein half uur in de oven, laten afkoelen en bestrooien met poedersuiker.

Ingrediënten

  • 200 g braambessen
  • 1 el citroensap
  • 200 g bloem
  • 1 el maïszetmeel
  • 150 g suiker
  • poedersuiker
  • 2 bio-eieren
  • 90 g boter, koud
  • snufje zout

BEREIDING

  1. Mix de bloem met de helft van de suiker, het zout en de boter in blokjes, tot je een brokkelige massa hebt. Meng er de eieren door.
  2. Bedek een rechthoekige bakvorm met bakpapier en bedek met de helft van het deeg.
  3. Halveer de braambessen en doe ze in een kom, samen met het citroensap, het maïszetmeel en de rest van de suiker. Schep dit over het deeg. Verdeel de rest van het deeg over de braambessen. Zet 30-35 min. in een oven van 180 °C, tot de bovenkant begint te kleuren.
  4. Haal uit de oven, laat afkoelen en snij in vierkantjes en bestrooi met poedersuiker.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 189.25 kcal
Koolhydraten 26.69 g
waarvan suikers 13.73 g
Vet 7.44 g
waarvan verzadigd 4.31 g
Proteïnen 3.19 g
Vezels 1.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin