Yoghurtcake met perzik en blauwe bessen

60 MIN
10 porties
Yoghurtcake met perzik en blauwe bessen

Niets beter dan een stukje zelf gebakken cake. Een yoghurtcake op basis van Griekse yoghurt, dat maakt het lekker luchtig. Bovenop komen perziken in partjes afgewisseld met blauwe bessen. Eens gebakken, bestrooien met poedersuiker en je kan beginnen smullen!

Ingrediënten

  • 150 g blauwe bessen
  • 2 perziken
  • 200 g bloem
  • 200 g suiker
  • 1 kl bakpoeder
  • poedersuiker
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 2 bio-eieren
  • 60 g boter

BEREIDING

  1. Zeef bloem en bakpoeder boven een mengkom. Klop in een aparte kom boter, suiker en 2 eieren op tot een luchtige massa. Spatel er dan de Griekse yoghurt en gezeefde bloem door.
  2. Doe het deeg in een beboterde en bebloemde springvorm. Snij de perziken in partjes en schik ze bovenop het deeg, samen met de blauwe bessen.
  3. Zet de springvorm 40 min. in een oven van 180 °C. Test met een breinaald of de cake gaar is. Overstrooi de cake met poedersuiker en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 232.25 kcal
Koolhydraten 37.93 g
waarvan suikers 23.35 g
Vet 6.52 g
waarvan verzadigd 3.68 g
Proteïnen 4.45 g
Vezels 1.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin