Abrikozentaart met pistaches

90 MIN
8 personen
Abrikozentaart met pistaches

Een taart van zachte abrikozen, afgewerkt met pistaches, daar zeggen we geen nee tegen. Dit gebak is geliefd bij jong en oud. Kruimeldeeg en abrikozen in de hoofdrol. Pistachenootjes en honing om te versieren, klinkt goed!

Ingrediënten

  • 1 vel kruimeldeeg
  • 400 g abrikozen, verse
  • 40 g pistachenoten, gepeld en ongezouten
  • bloem
  • 3 eidooiers
  • 4 el honing
  • 180 ml room
  • boter

BEREIDING

  1. Beboter en bebloem een ronde bakvorm en schik er het vel kruimeldeeg in. Prik in met een vork. Bedek met bakpapier en bakbonen en bak 15 minuten voor in een oven van 180 °C.
  2. Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Meng de room, eidooiers en de helft van de honing in een kom.
  3. Schik de abrikozenhelften met de bolle kant naar beneden in de voorgebakken taartvorm. Giet er de roommengeling over. Zet 40-45 minuten in een oven van 180 °C.
  4. Haal de taart uit de oven en laat volledig afkoelen. Overstooi met de pistachenootjes en besprenkel met de rest van de honing en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 312.36 kcal
Koolhydraten 24.18 g
waarvan suikers 10.41 g
Vet 21.31 g
waarvan verzadigd 9.27 g
Proteïnen 4.95 g
Vezels 1.74 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin