Aardbeientaartjes

90 MIN
12 stuks
Aardbeientaartjes

Heerlijke zelfgemaakte zandtaartjes met een vulling van banketbakkersroom en afgewerkt met plakjes aardbeien. Zo maken de bakkers ze ook!

Ingrediënten

    Voor het zanddeeg

  • 250 g bloem
  • 150 g boter, in stukjes
  • 60 g rietsuiker
  • 1 ei
  • 30 g amandelpoeder
  • 1 el poedersuiker
  • snufje zout
  • Voor de banketbakkersroom

  • 500 ml melk
  • 3 eieren
  • 45 g maïszetmeel
  • 50 g suiker
  • 1 vanillestokje, merg losgeschraapt
  • Voor de afwerking

  • 500 g aardbeien
  • poedersuiker

BEREIDING

  1. Meng alle ingrediënten behalve het ei voor het zanddeeg in een keukenrobot of met de mixer. Voeg het ei toe en laat mengen tot je een egaal deeg hebt.
  2. Kneed het deeg tot een bol en verpak in vershoudfolie. Laat een half uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 195 °C.
  3. Breng ondertussen voor de banketbakkersroom de melk aan de kook, samen met het vanillestokje en het merg.
  4. Klop de eieren op, samen met de suiker tot een lichte, luchtige massa. Spatel het maïszetmeel erdoor.
  5. Vis de vanillestok uit de gekookte melk en giet ze langzaam bij het eimengsel, blijf goed roeren.
  6. Breng dit mengsel terug aan de kook, en laat 1 minuut doorkoken. Stort de banketbakkersroom in een kom en dek af met plastiekfolie. Laat afkoelen in de koelkast.
  7. Rol het zanddeeg uit en snij er cirkeltjes ter grootte van je bakvormpjes uit. Duw het deeg aan in de vormpjes (je hoeft ze niet in te vetten) en prik er gaatjes in met een vork. Zet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Halveer de aardbeien. Haal de banketbakkersroom uit de koeling, klop nog eens goed los en doe in een spuitzak. Vul de taartvormpjes met banketbakkersroom, werk af met aardbeien en zeef er poedersuiker over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 291.39 kcal
Koolhydraten 33.49 g
waarvan suikers 14.79 g
Vet 14.38 g
waarvan verzadigd 7.68 g
Proteïnen 6.86 g
Vezels 1.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin