Orangettes

165 MIN
4 porties
Orangettes

Orangettes zijn heerlijke sinaasappelsnoepjes afgewerkt met chocolade of suiker. Ze zijn makkelijk zelf te maken, en ideaal als culinair cadeautje.

Ingrediënten

 • 4 sinaasappels
 • 500 g kristalsuiker
 • 225 ml water
 • Voor de afwerking

 • 50 g kristalsuiker
 • 150 g chocolade, puur

Bestel deze producten online

BEREIDING

 1. Snijd de appelsienen in vier en lepel er nadien het vruchtvlees uit. Laat zo veel mogelijk van de witte schil aan de appelsienzeste. Snijd de schil nadien in fijne reepjes.
 2. Blancheer de appelsienreepjes 3 minuten in kokend water. Laat ze nadien uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit proces 3 keer.
 3. Breng de suiker aan de kook met het water. Leg de geblancheerde appelsienreepjes in de suikersiroop en laat ze zachtjes konfijten gedurende 1,5 à 2 uur op een zacht vuurtje. Roer elke 25 minuten.
 4. De appelsienreepjes zijn klaar als ze lichtglazig worden. Haal ze met een tang uit de siroop en laat ze afkoelen op een rooster.
 5. Voor de afwerking met suiker:

 6. Neem een kommetje en doe hierin wat kristalsuiker. Leg er wat gekonfijte appelsienreepjes in en schud met het kommetje tot de appelsienreepjes een mooi suikerlaagje hebben.
 7. Voor de afwerking met chocolade:

 8. Smelt enkele repen (pure) chocolade. Doe dit liefst au bain-marie of gebruik een lage wattage wanneer je de chocolade laat smelten in de microgolf. Het is belangrijk dat de chocolade niet te hoog verwarmd wordt (max. 45°C°) want dan stijft hij nadien niet mooi op of kan de chocolade een witte poederachtige schijn krijgen. Roer de chocolade goed door en laat even afkoelen. De chocolade mag niet te warm zijn (36 à 37°C) en ook niet te lopend. Dompel nadien de appelsienreepjes voor de helft in de chocolade. Laat opstijven en dompel nadien de andere helft in de chocolade. Laat afkoelen op een rooster.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 812.23 kcal
Koolhydraten 169.18 g
waarvan suikers 167.5 g
Vet 12.66 g
waarvan verzadigd 7.58 g
Proteïnen 3.39 g
Vezels 3.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin