Hemelse chocopotjes

200 MIN
6 personen
Hemelse chocopotjes

In deze hemelse chocopotjes komt eerst een laagje geplette frambozen, met daarbovenop een heerlijk luchtige chocolademousse. Mooi en lekker!

Ingrediënten

  • 200 g frambozen
  • 85 g melkchocolade
  • 2 eiwitten
  • 4 el frambozenazijn
  • 125 ml room
  • 2 el slagroom
  • 1 kl vanillesuiker
  • 2 el suiker

BEREIDING

  1. Plet zachtjes 150 gram frambozen met de suiker en de helft van het frambozenazijn. Verdeel over vier glaasjes.
  2. Smelt al roerend de chocolade en de room au bain marie. Haal van het vuur en voeg de rest van het frambozenazijn en de vanillesuiker toe. Roer om en laat 5 minuten afkoelen.
  3. Klop de eiwitten stijf en meng voorzichtig door het chocolademengsel. Roer glad en verdeel over de glaasjes met de geplette frambozen. Laat minstens 3 uur rusten in de koelkast.
  4. Haal de glaasjes uit de koelkast en werk af met de overige frambozen en een halve eetlepel slagroom.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 221.85 kcal
Koolhydraten 20.56 g
waarvan suikers 20.4 g
Vet 14 g
waarvan verzadigd 7.9 g
Proteïnen 3.52 g
Vezels 3.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin