Fruitsalade met mascarponecrème

20 MIN
4 personen
Fruitsalade met mascarponecrème

Een klassieke fruitsalade geef je een lekkere en verrassende twist, door er lekkere mascarponecrème, speculaas en verse vijgen bij te serveren.

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel, geschild
  • 1 mango, in blokjes
  • 1 granaatappel
  • 1 vijg, in kwartjes
  • ½ citroen, geperst
  • 4 koekjes speculaas, verkruimeld
  • 100 g mascarpone
  • 150 ml room
  • 4 el suiker
  • 1 vanillestokje, uitgeschraapt

BEREIDING

  1. Klop de mascarpone los met het merg van het vanillestokje en 3 eetlepels suiker. Klop de room op en schep dit door de mascarpone. Zet even in de koelkast.
  2. Snijd de sinaasappel in partjes en vang het sap op. Meng de partjes met de mangoblokjes en de granaatappelpitten.
  3. Meng het sinaasappelsap met een eetlepel suiker en het citroensap. Schenk dit over de fruitsalade.
  4. Verdeel de fruitsalade over de glazen. Lepel hier de mascarponecrème over. Schep de koekjes over de mascarpone. Werk af met een partje vijg en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 414.2 kcal
Koolhydraten 40.61 g
waarvan suikers 34.82 g
Vet 26.11 g
waarvan verzadigd 15.68 g
Proteïnen 3.95 g
Vezels 3.01 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin