Trifleglaasjes met aardbeien

25 MIN
6 personen
Trifleglaasjes met aardbeien

Een heel gemakkelijk en snel dessertje, dat er toch geweldig goed uit ziet: trifleglaasjes met aardbeien. Dit is hét dessert om te maken als je niet houdt van bakken.

Ingrediënten

  • 250 g aardbeien
  • 100 g zandkoekjes, grof gehakt
  • 60 g witte chocolade, geraspt
  • 100 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 250 g mascarpone
  • 2 bio-eieren, gesplitst

BEREIDING

  1. Klop de eidooiers met de suiker tot een schuimige massa. Meng er de mascarpone door en roer goed.
  2. Roer het merg van het vanillestokje door het mascarponemengsel.
  3. Klop de eiwitten schuimig en spatel ze voorzichtig door het mascarponemengsel.
  4. Snij de aardbeien in stukjes. Hou er enkele over voor de afwerking.
  5. Vul de glaasjes met een laagje aardbeien, dan een laagje mascarpone en dan koekjeskruimels. Rasp hierover de witte chocolade. Herhaal dit een tweede keer. Werk af met een hele aardbei. Laat opstijven in de koelkast en seveer koud.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 327.33 kcal
Koolhydraten 26.01 g
waarvan suikers 25.4 g
Vet 22.66 g
waarvan verzadigd 14.65 g
Proteïnen 5.05 g
Vezels 0.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin