Rijstdessert met framboos

240 MIN
4 personen
Rijstdessert met framboos

Dit rijstdessert met framboos is een luxueze versie van rijstpap, met romige risottorijst en heerlijk frisse frambozen. Mag met gouden lepel gegeten worden!

Ingrediënten

  • 100 g frambozen
  • 150 g risottorijst
  • 3 blaadjes gelatine
  • 3 eidooiers
  • 1 l melk
  • 4 el frambozencoulis
  • 100 g suiker
  • 2 vanillestokjes, uitgeschraapt

BEREIDING

  1. Breng 800 milliliter melk aan de kook. Voeg het merg en de peul van 1 vanillestokje toe. Roer de rijst hieronder. Laat 25 minuten koken en roer regelmatig door.
  2. Doe er de helft van de suiker bij en laat nog 15 minuten koken.
  3. Breng voor de crème anglaise 200 milliliter melk aan de kook. Voeg het merg en de peul van het andere vanillestokje toe. Haal van het vuur en laat 10 minuten trekken. Vis het stokje uit de melk.
  4. Laat de gelatine 10 minuten in koud water weken.
  5. Klop de eidooiers met de overige suiker tot een wit schuim. Schenk er al roerend de vanillemelk bij en laat indikken. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer goed.
  6. Meng de crème anglaise door de rijst.
  7. Verdeel over de glazen en zet minstens 3 uur in de koelkast.
  8. Giet de frambozencoulis over het rijstmengsel. Werk af met de verse frambozen en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 430.89 kcal
Koolhydraten 72.37 g
waarvan suikers 42.48 g
Vet 8.59 g
waarvan verzadigd 3.46 g
Proteïnen 15.25 g
Vezels 3.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin