Trifle met blauwe bessen en citroen

290 MIN
6 personen
Trifle met blauwe bessen en citroen

Een topdessert, deze trifle met bosbessen en citroen. Het ziet er erg mooi uit, met de verschillende laagje, en heeft wat extra punch dankzij de limoncello

Ingrediënten

    Voor de biscuit

  • 125 g bloem
  • 4 eieren
  • 8 eidooiers
  • 125 g griessuiker
  • Voor de trifle

  • 300 g blauwe bessen
  • 250 g lemon curd
  • 250 g mascarpone
  • 375 ml slagroom
  • 90 ml limoncello
  • 4 el poedersuiker

BEREIDING

    De biscuit

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Doe in een grote kom 4 eieren, 8 eierdooiers en de griessuiker. Klop op met de mixer tot een schuimig beslag. Roer er geleidelijk aan de bloem door.
  3. Schenk het geheel in een ingevette biscuitvorm met een laagje bloem. Zet 40 minuten in de oven tot de biscuit klaar is. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  4. De trifle

  5. Kook de helft van de blauwbessen zacht in drie eetlepels water. Plet ze nadien met een vork. Haal van het vuur en roer de rest van de bessen erdoor. Laat afkoelen.
  6. Meng in een aparte kom de mascarpone met de lemon curd en de poedersuiker door elkaar. Zet even opzij.
  7. Klop de slagroom op met de mixer en laat even rusten.
  8. Snijd ondertussen de verse biscuit in reepjes en verdeel deze over dessertglazen. Leg hierbij de blauwe bessen en overgiet met limoncello. Eindig met de lemon curd en een toefje slagroom. Versier met enkele blauwe bessen.
  9. Dek de glaasjes af en zet 4 uur in de koelkast. Dien gekoeld op.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 769.99 kcal
Koolhydraten 58.9 g
waarvan suikers 41.72 g
Vet 51.32 g
waarvan verzadigd 27.5 g
Proteïnen 14.27 g
Vezels 4.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin