Freekeh met zoete wortelen en feta

30 MIN
2 personen
Freekeh met zoete wortelen en feta

Freekeh is een nobele onbekende in onze keuken. Het is groene jonge tarwe die zeer smaakvol en voedzaam is en ideaal bij dit origineel vegetarisch gerecht.

Ingrediënten

  • 400 g wortelen
  • 130 g freekeh
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 blik rode bonen
  • 1 kl komijnzaad
  • 1 kl kaneel
  • 2 el honing
  • 30 g pompoenpitten
  • 100 g feta
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortelen en snij ze in staafjes. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Kruid bij met zout. Plaats 20 minuten in de oven en draai de staafjes halfweg om.
  2. Doe de freekeh en 750 milliliter water in een kookpot. Voeg 1 koffielepel zout en 1 eetlepel olijfolie toe. Roer goed door en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15 minuten koken.
  3. Snij de rode ui in halve ringen, pers de teentjes knoflook. Hak de peterselie fijn. Laat de rode bonen uitlekken. Verhit 1 eetlepel olijfolie op een middelhoog vuur en stoof de ui aan en voeg de knoflook, de komijnzaadjes en de kaneel toe. Laat 10 minuten stoven.
  4. Haal de bakplaat met wortelen uit de oven en sprenkel de honing en de helft van de pompoenpitten over. Laat nog 3 minuten karamelliseren in de oven.
  5. Voeg de freekeh en de rode bonen toe aan de pan en meng goed door elkaar. Voeg de helft van de wortelen met pompoenpitten toe en kruid bij met peper en zout.
  6. Verdeel de freekeh met de groenten over de borden. Verdeel er de overige wortelen en pompoenpitten over en werk af met verkruimelde feta en peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 839.65 kcal
Koolhydraten 87.46 g
waarvan suikers 27.38 g
Vet 39.72 g
waarvan verzadigd 11.45 g
Proteïnen 33.67 g
Vezels 10.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin