Freekeh met geroosterde pompoen en feta

35 MIN
2 personen
Freekeh met geroosterde pompoen en feta

Freekeh is zeer smaakvol en voedzaam en ideaal bij dit origineel en kleurrijk vegetarisch gerecht met pompoen, pistachenootjes, granaatappelpitjes en feta.

Ingrediënten

  • ½ flespompoen
  • 130 g freekeh
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g bladpeterselie
  • 150 g feta
  • 30 g pistachenoten
  • ½ granaatappel
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de flespompoen, halveer en schep de zaadjes eruit. Snij de pompoen in blokjes. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met de helft van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Plaats 20 minuten in de oven en schep de blokjes halfweg om.
  2. Spoel de freekeh in een zeef onder koud water, voeg daarna toe in een pot met per persoon 250 milliliter kokend gezouten water. Zet dan op een medium vuur voor 15-17 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  3. Snij de rode ui in halve ringen, pers de knoflook. Hak de peterselie fijn. Snij de feta in blokjes. Hak de pistachenoten grof. Halveer de granaatappel en klop met een houten lepel op de schil, zodat de pitjes eruit vallen.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en stoof de rode ui en de knoflook gedurende 3 minuten. Voeg dan de uitgelekte freekeh toe. Roerbak voor 3 minuten en doe dan in een kom.
  5. Schep de geroosterde pompoenblokjes, granaatappelpitjes en de peterselie door de freekeh. Kruid af met peper en zout. Verdeel over kommetjes en werk af met de blokjes feta en pistachenootjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 842.51 kcal
Koolhydraten 72.17 g
waarvan suikers 17.79 g
Vet 49.45 g
waarvan verzadigd 15.78 g
Proteïnen 30.68 g
Vezels 6.07 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin