Rijstsalade met geroosterde pompoen en feta

35 MIN
2 personen
Rijstsalade met geroosterde pompoen en feta

Rijst eten we vaak bij Aziatische gerechten, maar het kan dus ook perfect in een maaltijdsalade. We gaan voor een herfstige Midden-Oosterse versie met geroosterde pompoen met ras el hanout, crunchy pistachenootjes en veenbessen. Verrassend lekker!

Ingrediënten

  • ½ flespompoen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl ras el hanout
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 rode ui
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g feta
  • 30 g pistachenoten
  • ½ citroen
  • 30 g gedroogde veenbessen
  • 2 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • peper
  • zout
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de flespompoen, halveer en schep de zaadjes eruit. Snij de pompoen in blokjes. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Leg er de ongepelde teentjes knoflook bij. Bestrooi met de ras el hanout en besprenkel met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Plaats 20 minuten in de oven en schep de blokjes halfweg om.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Snij de rode ui in halve ringen. Hak de peterselie fijn. Verkruimel de feta. Hak de pistachenoten grof.
  4. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap. Duw de knoflook uit het vel en plet met een vork. Roer er de extra vierge olijfolie, de citroenzeste en het -sap door en kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  5. Meng de rijst, de geroosterde pompoen, de fijngesneden peterselie, de rode ui, de gedroogde veenbessen en de dressing. Schep goed door elkaar. Werk af met de verkruimelde feta en de pistachenoten en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 941.52 kcal
Koolhydraten 99.46 g
waarvan suikers 22.95 g
Vet 50.56 g
waarvan verzadigd 13.2 g
Proteïnen 19.74 g
Vezels 7.27 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin