Franse meringue

140 MIN
10 stuks
Franse meringue

Franse meringue is opgeklopt eiwit met suiker bij, waar je mooie vormpjes mee kan spuiten. Het wordt krokant afgebakken in de oven, ideaal bij desserts.

Ingrediënten

  • 5 eiwitten
  • 180 g griessuiker

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 100 °C.
  2. Klop de eiwitten lichtjes los met de keukenrobot of handmixer.
  3. Voeg straalsgewijs 10% van de suiker toe (18 gram) en klop het eiwit verder op op een lage snelheid.
  4. Voeg nadien beetje bij beetje de rest van suiker toe aan het eiwitschuim.
  5. Wanneer de eiwitten hun maximumvolume bereikt hebben, klop je ze nog gedurende 1 minuut verder op aan een hoge snelheid tot de meringue in mooie glanzende pieken blijft staan.
  6. Doe het eiwit in een spuitzak en spuit de gewenste vormpjes op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  7. Zet de merignues ongeveer 2-2,5 uur in de oven tot ze krokant zijn. Laat de koekjes afkoelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 80.2 kcal
Koolhydraten 17.93 g
waarvan suikers 17.82 g
Vet 0.03 g
waarvan verzadigd 0 g
Proteïnen 1.78 g
Vezels 0 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin