Italiaanse meringue

35 MIN
10 porties
Italiaanse meringue

Italiaanse meringue is een bereiding met opgeklopte eiwitten, waaraan warme suikersiroop toegevoegd wordt. Ideaal om desserts mee af te werken.

Ingrediënten

  • 7 eiwitten
  • 420 g griessuiker
  • 90 ml water

BEREIDING

  1. Klop de eiwitten lichtjes los met de keukenrobot of de handmixer.
  2. Voeg straalsgewijs 8 gram van de suiker toe en klop het eiwit verder op op een lage snelheid.
  3. Voeg nadien beetje bij beetje 70 gram suiker toe aan het eiwitschuim.
  4. Blijf kloppen tot het eiwitschuim zijn maximumvolume bereikt en stevig is.
  5. Verwarm ondertussen het water met de 340 g griessuiker tot 121°C (gebruik een suikerthermometer).
  6. Giet de warme suikersiroop straalsgewijs op de opgeklopte eiwitten terwijl je met keukenrobot of handmixer verder mengt op een trage snelheid.
  7. Meng gedurende 1 minuut op maximum snelheid wanneer de suikersiroop volledig is toegevoegd om zo een vast en glanzend eiwitschuim te bekomen.
  8. Klop het Italiaanse eiwitschuim nadien koud (tot 30°C).
  9. Vul een spuitzak met het eiwit en bewerk zo je gewenste taartjes. Brand de meringue af met een bunsenbrander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 179.82 kcal
Koolhydraten 41.74 g
waarvan suikers 41.58 g
Vet 0.04 g
waarvan verzadigd 0 g
Proteïnen 2.49 g
Vezels 0 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin