Crème caramel

360 MIN
4 personen
Crème caramel

Crème caramel is echt een dessertklassieker, maar nog steeds zo lekker en mooi, met die lopende karamel errover. Een verwennerij voor jong en oud!

Ingrediënten

  • 1 eiwit
  • 1 ei
  • 375 ml melk
  • 100 g suiker
  • 10 g vanillesuiker

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Smelt de helft van de suiker al roerend in een eetlepel water op een middelhoog vuur. Verdeel de karamel over 4 ovenschaaltjes.
  3. Klop in een kom de rest van de suiker op met het ei en het eiwit. Voeg er al roerend de melk en de vanillesuiker bij. Schenk het geheel op de karamel in de schaaltjes.
  4. Zet de kleine ovenschaaltjes in een grote ovenschaal gevuld met kokend water tot de bakjes half onder staan. Zet 45 minuten in de oven.
  5. Haal uit de oven en laat ongeveer één uur afkoelen tot kamertemperatuur. Dek dan de schaaltjes af en zet minstens vier uur in de koelkast.
  6. Keer elk ovenschaaltje om op een bord en dien op met de karamel naar boven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 174.98 kcal
Koolhydraten 31.79 g
waarvan suikers 31.73 g
Vet 2.68 g
waarvan verzadigd 1.15 g
Proteïnen 5.64 g
Vezels 0 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin