Fijn gesneden meloen met bacon en vijgen

10 MIN
4 personen
Fijn gesneden meloen met bacon en vijgen

Een lekker en origineel zomers voorgerechtje, deze fijngesneden meloen met knapperige bacon en verse vijgen.

Ingrediënten

  • 12 plakjes bacon
  • 1 meloen
  • 8 vijgen, in kwartjes
  • ½ citroen, geperst
  • 2 el olijfolie
  • klontje boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de meloen en halveer ze. Snijd het vruchtvlees in flinterdunne schijfjes. Laat ze even afkoelen in de koelkast.
  2. Meng het citroensap met de olijfolie. Zet even opzij.
  3. Bak de bacon krokant in boter. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd nadien in kleine stukjes.
  4. Verdeel de meloen over de borden en schik er de bacon en vijgen op. Overgiet met de vinaigrette en werk af met peper en zout.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 405.52 kcal
Koolhydraten 23.75 g
waarvan suikers 22.1 g
Vet 27.6 g
waarvan verzadigd 9.97 g
Proteïnen 10.95 g
Vezels 11.33 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin