Salade met peer, roquefort en spek

15 MIN
4 personen
Salade met peer, roquefort en spek

Een heerlijke herfstsalade, dankzij de verrassende combinatie van peer, walnoten, roquefort kaas en krokant gebakken spek.

Ingrediënten

  • 300 g spek, in reepjes
  • 150 g gemengde sla
  • 1 blik peer
  • 4 el walnoten
  • 80 g roquefort, verkruimeld

BEREIDING

  1. Bak de spekreepjes krokant in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Verdeel de sla over 4 diepe borden. Leg hierop de spekblokjes, de roquefort en de partjes peer. Giet er het sap van de peren over.
  3. Doe op ieder bord een eetlepel walnoten en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 892.68 kcal
Koolhydraten 13.2 g
waarvan suikers 12.68 g
Vet 90.94 g
waarvan verzadigd 32.74 g
Proteïnen 7.1 g
Vezels 4.49 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin